5 εύκολες και γρήγορες συνταγές

0
935

Συνταγή Σούπας με κολοκύθα

Συνταγη για σουπα κολοκυθα

Υλικά:
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30 γραμμ. βούτυρο
400 γραμμ. κολοκύθα
1-2 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
800 ml ζωμό λαχανικών
5 κ.σ. αλάτι
λίγο πιπέρι
1 καυτερή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κλωναράκι μαϊντανό
1 κλωναράκι δεντρολίβανο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι με βούτυρο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
2. Προσθέτετε την κολοκύθα, τις πατάτες και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 30′ μέχρι να λιώσουν.
3. Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ώσπου να δημιουργηθεί μια βελουτέ σούπα. Ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος, την πιπεριά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
4. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, προσθέτετε μία σταγόνα κρέμα γάλακτος και γαρνίρετε με δεντρολίβανο και μαϊντανό.

Συνταγή για ριζότο με σπαράγγια

Συνταγη για ριζοτο με σπαραγγια

Υλικά:
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 πράσινα σπαράγγια
200 γραμμ. ρύζι
700 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
150 ml ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
χυμός από 1 λεμόνι
βούτυρο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένετε τα σπαράγγια, αφαιρείτε τις άκρες και τα κόβετε σε κομμάτια των 3 εκ.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο ρίχνετε τις ροδέλες κρεμμυδιού, το ρύζι και ανακατεύετε για 3′-4′ μέχρι να ροδίσουν.
3. Προσθέτετε 100 ml ζωμό, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και αναμειγνύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Συμπληρώνετε με τον υπόλοιπο ζωμό και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 20′ ώσπου να πήξει το μείγμα. Ρίχνετε μέσα και την παρμεζάνα με λίγο βούτυρο.
4. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρετε τα σπαράγγια με το φρέσκο κρεμμύδι. Μόλις είναι έτοιμα, τα προσθέτετε στο ριζότο και αναμειγνύετε.
5. Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και, αν θέλετε, διακοσμείτε το πιάτο με λουλούδια

Συνταγή για γεμιστό κολοκύθι με ντομάτα και μοτσαρέλα

Συνταγη για γεμιστα κολοκυθια

Υλικά:
1 κολοκύθι
8 μικρά ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. κέτσαπ
1 καυτερή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 ματσάκι βασιλικό
1 μεγάλο κομμάτι μοτσαρέλα
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Κόβετε το κολοκύθι στα δύο και αδειάζετε το εσωτερικό με ένα κουτάλι.
2. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, την ψίχα του κολοκυθιού και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε με τα ντοματίνια, το κέτσαπ και το βασιλικό.
3. Τοποθετείτε τα κομμάτια του κολοκυθιού σε ένα ταψί, τα γεμίζετε με το παραπάνω μείγμα. Συμπληρώνετε με τη μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια.
4. Τα ψήνετε για 20′-25′ στους 220° C μέχρι να ροδίσουν. Γαρνίρετε με λίγο βασιλικό.

Συνταγή για σαλάτα ζυμαρικών

Συνταγή για σαλατα μακαρονια

Υλικά:
6 πράσινα σπαράγγια
250 γραμμ. πένες
2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα κομμένο σε κύβους
1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
χυμός από 2 λεμόνια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
λίγο βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένετε τα σπαράγγια, αφαιρείτε τις άκρες και τα κόβετε σε κομμάτια των 3 εκ.
2. Περιχύνετε το αβοκάντο με το χυμό του ενός λεμονιού.
3. Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό βράζετε τις πένες μέχρι να γίνουν αλ ντέντε και τις σερβίρετε σε μια σαλατιέρα. 4. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο σοτάρετε τα σπαράγγια για 6′-7′, έπειτα προσθέτετε τα κρεμμύδια και αναμειγνύετε.
5. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το χυμό ενός λεμονιού με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Αναμειγνύετε το ντρέσινγκ με τα παραπάνω υλικά, τα ρίχνετε στις πένες και ανακατεύετε.

Συνταγή για σοκολατένια ταρτάκια με μούρα

Συνταγη για ταρτα με μουρα

 

Υλικά:
175 γραμμ. μπισκότα σοκολάτας
90 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
70 ml κρέμα γάλακτος
70 γραμμ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
150 γραμμ. μούρα

Εκτέλεση
1. Χτυπάτε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν τρίμματα και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο.
2. Στρώνετε λαδόχαρτο σε μικρά φορμάκια για τάρτες.
3. Ρίχνετε μέσα το μείγμα και τα πιέζετε με ένα πιρούνι. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 15′.
4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ένα πηχτό λείο μείγμα.
5. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες.
6. Σερβίρετε την κρέμα σοκολάτας πάνω από τα ταρτάκια και γαρνίρετε με μούρα.

Καλή σας όρεξη!