ΥΛΙΚΑ
- 1 χοιρινό χεράκι χωρίς κόκκαλο
- 2 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες
- 2 κουτ. σούπας μαραθόσπορο ή γλυκάνισο
- 2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
- 5 – 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
- 4 γαρίφαλα
- ½ + ½ φλιτζάνι από ζωμό κότας ζεστό
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Χτυπάμε σε ένα γουδί τα σκόρδα μαζί με τον μαραθόσπορο, τις πιπερίτσες, τη μουστάρδα, το γαρίφαλο και το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή. Κάνουμε με ένα μαχαίρι σχισμές στο κρέας, βάζουμε μέσα λίγο από την αλοιφή και κρατάμε όσο περισσέψει, Σοτάρουμε το κρέας σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά. Αφού αφαιρέσουμε το κρέας ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε το μισό ζωμό. Βάζουμε μια σχάρα πάνω σε μια γάστρα και τοποθετούμε το κρέας με το λίπος προς τα κάτω.
Αρχικά το αφήνουμε ξεσκέπαστο και το ψήνουμε για μισή ώρα. Έπειτα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου μας στους 140 βαθμούς, περιχύνουμε το κρέας με το χυμό από τα λεμόνια και τον υπόλοιπο ζωμό και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και την αλοιφή που έχουμε κρατήσει. Ψήνουμε το κρέας σκεπασμένο για 7:30 περίπου ώρες, περιχύνοντας το με τους χυμούς του ψησίματος.