Μια παραδοσιακή συνταγή για κόκορα κρασάτο από τα χωριά της Πελοποννήσου. Φτιάξτε την εύκολα και γρήγορα και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας. Περιμένουμε τα σχόλια σας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κόκορας κομμένος σε μερίδες (περίπου 2 κιλά)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 σφηνάκι κρασί κόκκινο
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 5 σπόρους μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
- μυζήθρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε τον κόκορα από όλες τις πλευρές σε μία μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον πελτέ έχοντας τον πρώτα διαλύσει σε 4 ποτήρια νερό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα, το μπαχάρι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Αφού το αφήσουμε να σιγομαγειρευτεί, μεταφέρουμε τον κόκορα σε μια πιατέλα και αφήνουμε την σάλτσα να πάρει μια βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν. Εμείς τα προτιμούμε al dente. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μαζί με τον κόκορα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μυζήθρα.