Μια παραδοσιακή συνταγή για στριφτή τυρόπιτα Σκοπέλου, την οποία στο anagnostirio.gr την αγαπάμε πολύ, είναι σχετικά εύκολη και γι αυτό και σας την παρουσιάζουμε.
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό φέτα ( κατά προτίμηση γίδινη φέτα Σκοπέλου)
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για την ζύμη
- νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου
- ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε το αλεύρι σε μια μικρή λεκάνη και δημιουργούμε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνουμε μια κουτάλια της σούπας λάδι και αλάτι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά χλιαρό νερό μέχρι η ζύμη που θα σχηματιστεί να μην είναι ούτε πολύ μαλακιά, ούτε πολύ σκληρή. Κόβουμε τη ζύμη σε τρία μπαλάκια, βάζουμε την φέτα σε ένα μπολ και την θρυμματίζουμε με πιρούνι και προσθέτουμε το πιπέρι. Πασπαλίζουμε τον πάγκο με νισεστέ και ανοίγουμε ένα, ένα τα φύλλα. Αλείφουμε την επιφάνεια κάθε φύλλου με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε το τυρί. Τυλίγουμε το φύλλο σε σχήμα σαλιγκαριού. Τηγανίζουμε την πίτα και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά για αυτούς που δεν είναι λάτρεις του τηγανίσματος, μπορούμε την πίτα μας, να την ψήσουμε και στο φούρνο.
Καλή σας όρεξη! Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!